duminică, 12 mai 2013

Augmented reality

Musca si albina
“Daca vei intreba o musca: «Sunt flori in locul acesta?», ea iti va spune: «Nu stiu. Ci stiu numai ca acolo jos, in groapa, sunt cutii de conserve, gunoaie, necuratii», si iti va insira toate murdariile pe care a stat. Dar daca vei intreba o albina: «Ai vazut vreo necuratie in locul aces­ta?», ea iti va spune: «Necuratie? Nu, nu am vazut nicaieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», si iti va enumera o gramada de flori de gradina si salbatice. Vezi, musca stie numai unde exista gunoaie, in timp ce albina stie ca acolo este un crin, mai departe o zambila…”.
( Parintele Paisie)

*
Eu si Lavinia
Filtrul Laviniei pentru realitatea inconjuratoare imi augumenteaza in mod minunat senzatiile si perceptiile. 
Am ajuns la o simbioza perfecta. Sunt momente in care unul gandeste si celalt exprima. Acuratetea simtirilor si acuitatea simturilor ei sunt inegalabile. 

Cineva m-a luminat facandu-ma sa inteleg ca este omul cu cea mai mare putere de empatie si cea mai buna intelegere a firii oamenilor din cati a cunoscut. 

Cateaodata, cand vreau sa ma verific in perceptiile si interpretarile mele, stau la coada dupa copii care se uita in ochii ei pentru confirmari si suport,

*
Cultura si perceptia realitatii

Educatia si cultura imbogatesc permanent perceptia. 

Formatia intelectuala a omului este cea care ii augumenteaza realitatea si ii da motive de bucurie acolo unde pentru altii imaginile sunt doar alb-negru.

"Poti sa il pui pe un om CEO la cea mai mare companie. Vei vedea ca nu stie ce sa faca. Nu va sti sa faca ceva cu pozitia si oportunitatile oferite!!" imi spunea Matei dupa ce facuse nebuneasca miscare de a pleca de la Vodafone si incepuse sa creeze proiecte independente.

Antreprenorul trebuie sa fie pregatit pentru oportunitate, sa aiba cultura antreprenoriala necesara valorizarii contextelor generoase.

De aceea invatarea trebuie sa fie continua. Mintea trebuie antrenata si alimentata in continuu. Sufletul trebuie curatat si pregatit in fiecare clipa. Nu stii cand se deschid cerurile!


*
Augumented reality

Am intalnit conceptul acum doi ani. Amplificarea tehnologica a informatiei primite senzorial este directionata si suprima discernamantul si autonomia.

Cred, insa, ca ea va merge foarte, foarte, departe!!



Un comentariu:

Anonim spunea...

tocmai despre initiativele tale - asupra "Desuprimarii Realitatii" - vorbeam despre a face un ziar intr-o alta' lumina'... { a fost oare un "Tineretul Liber" scos pe un alt tip de hartie?} - in fine pe "online" hartia este ceva virtual, se numeste "background"!{Lucian Morar}