joi, 26 ianuarie 2017

LUMEA SE SCHIMBA. LUMEA SE SCHIMBA MULT! DOAMNE, CE OR SA MAI TRAIASCA SI COPIII NOSTRI?!



 -   Spune-le sa stea intregi! Sa creasca si sa ramana intregi! Vor atrage langa ei oamenii care cauta frumosul, rotundul.

 -   Sa aleaga sa nu ramana langa cioturile de oameni. Nu este vocatia lor sa ii repare pe cei care nu vor asta. Exista oameni care au ales  sa traiasca asa.

 -   Sa nu caute omul perfect. Locul lui nu este pe pamant. Sa se alature doar oamenilor care cauta in permanenta sa creasca, sa se dezvolte, sa isi regaseasca forma originara.


***

Este multa confuzie in lume, DA! Doar daca stam concentrati pe zgomot. Atunci el pare unica realitate. Invatam sa il dam mai departe, la randul nostru! Devenim vasele confuziei.

Daca alegem sa construim in jurul valorilor umane, sa le cautam si sa optam consecvent  pentru ele, filtrul prin care vedem lumea se schimba. 

Ele se dezvolta in oglinda. 
Poate unii vor incerca sa insele, pentru inceput, un om integru. Cu timpul, il vor respecta. Cei mai multi vor fi goniti de puterea valorii lui umane. Unii il vor urma. Altii il vor copia. Ce va creste in jurul lui va ramane lamurit si curat.

Astazi, mai mult ca niciodata sunt imortante valorile umane. 
- Stiti ca oamenii nu isi cunosc autentic propriile valori? Ce este cu adevarat important pentru ei?
Scoase la lumina, ele stralucesc! Si le devin repere pentru propria viata si pentru cei din jur! Implinirea vine doar din trairea unei vieti cu sens, in urmarirea si in acord cu propriile valori. 

In orice proces de insotire a unui prieten incep prin a-i aminti care sunt propriile valori.  Orice om stie ce este imoprtant pentru el, doar ca, uneori, nu acorda atentie acestui lucru. Ii alatur unui om valorile lui importante pentru ca sa stie ce il motiveaza, pe de o parte, si ce il face sa fie in disonanta cu locuri si oameni, pe de alta parte.


***
Cultura de supravietuire la care am fost expusi, ne-a dirijat catre compromis. Nu a fost usoara trairea in identitate, la marginea marilor imperii! 
Identitatile colective se construiesc, insa, in jurul oamenilor intregi. 

Pastrandu-ne pe noi insine in cautarea progresului personal si crescandu-ne proprii copii integri si valorosi, dam o sansa culturii de limba romana.

Niciun comentariu: