vineri, 21 august 2009

Repere morale pentru un popor!




Gabrielei i-a murit mama cand era mica. De cancer.

Tatal ei traieste, este un maghiar din Mures bolnav si singur acum dar ea a crescut in orfelinat si a facut liceul in Bucuresti.

Cand credea ca si-a gasit "printul", la 19 ani, ramane insarcinata si isi incepe calvarul; descopera ca atat prietenul cat si familia lui cu care locuiau impreuna de un an, toti apropriatii si cunoscutii, toata lumea o sfatuieste, ii cere, o someaza sa intrerupa sarcina.



Sunt nebanuite si inexplicabile omeneste resursele sufletesti ale unui copil care dintr-o data capata putere sa se lupte cu o lume intreaga pentru un lucru drept in fata lui Dumnezeu.

De aici incolo povestea devine simpla, nelumeasca si mantuitoare!

Se roaga la Dumnezeu sa ii trimita pe cineva care sa o ajute sa salveze copilul. A doua zi dimineata gaseste pe masa un numar de telefon al unei profesoare din orfelinat, numar pe care il pierduse cu mult timp in urma.

O suna! Aceasta ii spune ca o ajuta sa isi creasca copilul si o trimite la Valea Plopului la Parintele Nicolae Tanase.




Am intrebat-o ce s-ar fi intamplat cu ea daca nu ar fi existat Parintele Tanase in Romania.

Ce s-ar fi intalmplat cu sutele de femei insarcinate, cu cei peste 1000 de copii care au trecut pe la Valea Plopului si cu toti oamenii care vin mereu acolo ca la ultima speranta lumeasca.

Pespectiva asta a infiorat-o!

Gabriela e frumoasa, are buze mari, privire blanda, este smerita, se lupta cu firea ei impulsiva, se roaga si merge la biserica. Are o credinta curata si directa ca a sfintilor si considera ca nu ii este greu deloc.

Am privit-o dupa ce a coborat din masina, cu copilul in brate si geamantanul in mana. Venise sa isi dea restantele la facultate la Bucuresti pentru ca ea locuieste la Valea Plopului.

"Institutia" parintelui Nicolae Tanase este o experienta singulara in Romania. Ne spala rusinea! Si este scuza neputintelor noastre in fata lui Dumnezeu!

*******


In biserica Radu Voda, in fata trupului fara suflet al Parintelui Gheorghe Calciu, cel care aducea mesajul Patriarhului Romaniei transmitea din partea Preafericitului:
- Parintele Gheorghe s-a ridicat pentru noi toti, pentru intreaga Biserica Ortodoxa romaneasca!

In acel post al Pastelui in care parintele Gheorghe Calciu a anuntat ca va tine 7 predici pentru tineri si pentru poporul roman, biserica si intregul popor erau ingenunchiati de neputinta.



Faptul ca Parintele traise deja experienta inchisorii comuniste, ca traise calvarul de la Pitesti si ca stia ce urmeaza sa i se intample este o lectie grea pentru lasitatea si neputinta noastra de neam!

Nu in ultimul rand ma gandesc la spiritul de jertfa al familiei Brancoveanu, sfinti romani, si incerc sa imi dau seama daca nu cumva este singular in istoria noastra.



In vara anului trecut, intr-un sondaj EURO 26 la intrebarea Care sunt persoanele model pentru viata voastra, pe primele locuri au fost Mihaela Radulescu si Mircea Badea.

Sondaj Generatia 26

Niciun comentariu: