marți, 3 iulie 2018

Joaca de-a schimbarea!


Am inceput sa calibrez un canal prin care stau de vorba cu lumea. Comunic spontan, nu dupa un script. Ma joc si ma bucur. Azi am vorbit despre transformare.

Nevoia de mai bine pentru oameni si pentru cei dragi lor a generat o "piata a disperarii si intimitatii", cum zice J. Salome. Exista o categorie de negustori de " fericire la Kit" de "how to... in 5 steps". Ei speculeaza aceasta neliniste egoista a cautarii sinelui ratacit. Eu cred ca nu merge asa. OAMENII AU NEVOIE DE OAMENI. 

De ce cauta oamenii trasformarea? Ce ii impinge?
Raspunsurile mele sunt: Un accident, o boala, o pierdere, un cuvant, o fraza, o imagine, o cearta, o despartire, o rabufnire a unei suprimari indelungate, o limita experimentata doreros, o criza existentiala. Intr-un cuvant, o EMOTIE.

Si ce se intampla atunci?
Oamenii incep sa caute. O ACTIUNE!

Exista o prima zona a dezvoltarii personale, the easy way, campul cu fluturi, care este seducatoare si colorata. Este zona cartilor, a webinarurilor, seminariilor free sau a conferintelor la care mergem de doua ori pe an. Este acea prima nevoie de descoperire si de conectare cu sinele, in care oamenii simt defapt nevoia de a petrece timp cu ei insisi si de a se raporta mai personal la ce se intampla in jurul lor.

Ce transformari am vazut aici:
  • Creste disponibilitatea pentru relatie. barbatii devin mai atenti la detalii si la nevoile celor din jur iar femeile sunt mai asumate cu viata si traseul lor si renunta la atitudinea defensiva
  • Creste atentia pentru corp, alimentatie, sport. E faza aia cand incepi sa alergi in parc si visezi la primul maraton.
  • Esti mai atent la relatiile toxice din jurul tau si iti selectezi mediul
  • Schimbarea de job devine o posibilitate. Unii chiar renunta la ce faceau si pornesc altceva cu curaj si... cu frica. Pentru unii incep aici cei 3-5 ani de antreprenoriat in care lucrurile nu ies si dupa aia ne luam un job, dupa care ne gandim sa facem altceva
  • Ne apucam de Yoga sau incepem sa exploram budismul sau incepem sa citim carti de spiritualitate sau chiar sa mergem la biserica, rar.
  • Fugim de "mantrele" consumerismului, devenim mai reticenti la tot ce se vinde agresiv 
***
Este momentul in care unii oameni realizeaza ca au nevoie de gidaj si incep sa faca coaching.
In procesele de coaching au sansa sa vada:
  • Ce ii tine pe loc: dependente, limite, convingeri care nu ii ajuta, toxicitati, obiceiuri paguboase, vulnerabilitati, aversiunea pentru risc?
  • Ce isi doresc cu adevarat?
  • Ce ii implineste?
  • Care este locul in care vor sa ajunga?
  • De ce?
Se poate si fara coaching, bineinteles.

***
Ce se afla dincolo de acea zona initiala de emotie buna si dorinta de transformare inseamna claritate, directie si munca. 
Si totul incepe de la a descoperi ce iti doresti sa faci cu adevarat, ce te implineste si apoi sa muncesti cu pasiune pentru asta.
Bucuria apare in momentul in care faci cu bucurie ceea ce faci, impreuna cu oameni si pentru oameni care se bucura la randul tau de asta.
Transformarea reala se intampla atunci cand lucram cu bucurie pentru cei din jur si pentru Dumnezeu.

Niciun comentariu: