joi, 5 iulie 2018

Despre FOAME, DURERE, FRUSTRARE...




Copiii care au crescut in foame si ies invingatori - sunt povestile celebre de succes care ajung virale in social media.
Am cunoscut acesti invingatori! Sunt oameni care au cateva lucruri in comun. 
Cand se proiecteaza si se conecteaza in realitatea aceea a copilariei lor, li se umezesc ochii, li se schimba fizionomia, isi strang buzele. Le-a fost greu, le-a fost foame, au trecut prin durere. 

Cu totii au scoala vietii. 
S-au batut, au experimentat multe medii si au muncit de mici. 
Cei mai multi au facut bani de mici. Bisnita. Au cumparat ieftin si au vandut scump. Acum, in mod clar, ei au o relatie speciala cu banii. 

Toti sunt extrem de tenace. Nu se dau batuti. Nu renunta. Nu te lasa pana nu e ca ei. Pana nu clarifica. Pana nu reusesc. Au vise. Vad inainte. In detaliu. Se gandesc de multe ori si in amanunt la locul in care vor sa ajunga. Sau, cel putin, asa au fost candva.

Pentru toti acestia, foamea, frustrarea, suferinta au insemnat scoala disciplinei.

***
La fiecare astfel de poveste exista 1 milion de povesti in care niste oameni au crescut in frustrare si respingere dar acum sunt striviti in destinele lor. Povestile astea nu mai sunt virale pe facebook. 
Lumea prefera sa vorbeasca despre copilaria grea a lui Abraham Lincoln care a candidat de x ori pana sa ajunga presedinte sau de patronul de Ali Baba, Jak Ma, care a fost respins de la 1000 de interviuri de angajare si in cele din urma a ajuns miliardar si s-a razbunat, de Tony Robbins care a fost batut de o mama nebuna si a crescut in foame si frustrare.

Sunt o gramada de alti oameni care le transmit mai departe povestile, auzite de ei la mana a cincea, acesta fiind felul lor de a-si vinde iluzii ca odata si odata se va putea intampla si pentru ei, si pentru copilul lor, acelasi lucru. Dar, daca se poate, fara munca aia criminala din spate. Sa castige la loto fara sa joace. Daca se poate.... asaaaa… din legea atractiei universului sau citind carti despre abundente….

Oamenii care au suferit - cei infranti…

Sunt unii dintre ei care “baltesc” in emotii puturoase si stau inclestati in neputinta lor. 

Am invatat, pe pielea mea sa ies repede de acolo si sa nu ma asociez afectiv pentru ca - nu-i asa? - oamenii sunt lasati de Dumnezeu intregi, cu tot ce le trebuie pentru a-si face viata plina. 
DAAAR .. tot Dumnezeu ne-a lasat, cum zice Mihail Neamtu, un spirit frumos, cu ‘povara libertatii”. Cat ar fi ei de zdrobiti, exista acolo si o alegere subconstienta pe care ei o fac si pe care EU nu o judec. Stiu ca traiesc permanent cu o stanca pe piept. O inteleg si ma rog pentru ei sa ii ridice Dumnezeu de acolo de unde un om simplu nu poate interveni.

Exista, insa, unii care isi doresc sa iasa de acolo si sunt dispusi sa plateasca pretul disconfortului pentru asta. Insa este nevoie de o energie uriasa pentru ca ei sa se poata rupe din durere.
Ce nu stiu toti acesti oameni este ca toata frustrarea asta acumulata in timp reprezinta pentru ei un bazin enorm de energie si de actiune. Cu totii au in inima si in celulele lor un reactor nuclear. 
Cu toate aceastea ei joaca mic!!! Au tinte joase si cauta obsedati SIGURANTA!!! Strang ca harciogii orice si, cum ajung la un nivel minim de acumulare, incep sa moara lent.

Aici este provocarea mea de coach. Aici imi dau examenul. 
Am invatat sa observ dinainte, insa, daca exista din partea lor aceasta deschidere la influenta, buna intentie, disponibilitatea si capacitatea de efort si de angajament pe termen lung si abia apoi sa ma apuc de treaba. De obicei nu este asa.
Recunosc ca toate acestea functioneaza si mai bine acolo unde exista inteligenta si un nivel de intruire mai ridicat. Dar nu neaparat.

Deci, pentru toti acesti oameni trecuti prin durere: DUREREA VOASTRA reprezinta o resursa fabuloasa pentru voi insiva. Descatusati aceasta energie si invatati sa visati inalt si sa actionati curajos si cu focus.

***
In zona mea de contributie: Spune-mi printr-un un mesaj privat pe fb povestea durerii tale, arata-mi ca vrei sa iti schimbi cu adevarat viata si daca ma convingi, stau cu tine pana te pui pe o directie!! Cum suna?! Like la pagina de Facebook mugurelstan ca sa stam in contact si inscrere pe grupul DImensiunea umana si, pe primii trei care se inscriu, ii contactez si ne apucam de treaba.


***
De partea cealalta... Ce se intampla cu oamenii care nu au crescut in durere. Ei nu pot ajunge outstanding? Ei ce trebuie sa faca?
NOI ce trebuie sa facem pentru copiii nostri?!
Sa ii infometam?!

" O mama voia sa faca totul pentru copilul ei.
- Foarte bine, ii spunea un parinte! Daca faci tu totul, Dumnezeu nu mai are nimic de facut!".

Dincolo de aceasta dilema, experientele mele de coaching si "coachingul" pe care l-a facut Dumnezeu cu mine m-au facut sa imi dau seama ce a sadit in copiii nostri nadejdea ca vor fi adulti impliniti. 
"Stiu, vei spune, in primul rand sotia ta, Lavinia!!" :)
Asa e! Dar ce altceva?
Dar despre asta voi vorbi altadata.
O zi cu spor sa ai.
Si sa nu uiti ca ai in mine acel prieten care vrea sa iti aminteasca cum sa iti traiesti viata ca pe un dar de la Dummezeu!

Niciun comentariu: