marți, 8 noiembrie 2011

Sfintii Generatiei Multitasking





Il cinstim pe Sfantul Nectarie, aproape contemporanul nostru lumesc, plecat la Domnul la 8 noiembrie 1920.

" Trăind ca un înger în trup, şi iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulţi la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria şi lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia şi odihnea pe toţi care veneau la chilia lui."

Pentru virtutile lui, Dumnezeu l-a aratat Sfant oamenilor. Apropierea lumeasca, in timp, tulbura mintea! Si bucura sufletul.

Ma gandesc si ma intreb daca Dumnezeu va ridica in cetele sfintilor contemporani noua si dintre tinerii Generatiei multitasking, cei cu conturi pe facebook, Twiter si purtatori de gadget-uri?

Contemporaneitatea si viata lumeasca a Sfantului Nectarie, pe care o putem citi in carte, o putem "vedea", ma incurajeaza sa sper ca da. Smerenia, postul, milostenia nu sunt incompatibile cu mediul virtual.

Tacerea? Cat de importanta este? Cred din ce in ce mai mult in puterea ei mantuitoare! Cat este de important sa fugim de zumzetul gandurilor omenesti?Linistea?

Sfantul Nectarie ne stie "mai de-aproape" si se roaga pentru noi, oamenii "moderni", din fata Tronului lui Dumnezeu!

" O, Preabunule Părinte, luminatorul Ortodocşilor, Ierarhule al lui Hristos, Nectarie! Stând în faţa Tronului lui Dumnezeu, roagă-te neîncetat pentru iertarea păcatelor noastre şi pentru întoarcerea noastră spre înfierea harului. Căci neîncetat către Mântuitorul strigăm: Aliluia!"


2 comentarii:

Anonim spunea...

(mi')am reamintit de niste campanii dure de misionarism religios - de prin anii '90... a aparut un tip(teolog) prin presa si a explicat greseala ... ca religiozitatea la oameni este un lucru prea-personal-ca-sa- devina un afis-de-"advertising".

m spunea...

Asa este!

In egala masura valorile personale trebuie marturisite!

Nu confundam marturisirea adevarurilor fundamentale in care ne-am nascut cu pudoarea de a-ti declara credintele politice, de exemplu.

A-L ocoli pe Dumnezeu din vorbirea noastra este un lucru lafel de personal si arata ratacirea si lipsa de repere in viata.

Problema apare atunci cand cei care ratacesc in cautari sau in inselare ne someaza sa nu vorbim despre Dumnezeu ca se supara dracu'.