marți, 17 iulie 2012

Viata ca proiect.


Omului i se da O viata!
In administrare, nu in proprietate.

Examenul final consta in cercetarea modului in care aceasta viata a fost implinita.
De la aceasta perceptie incolo pleaca notele de bine sau de rau din viata noastra.

Fiecaruia i se da un buget de timp. un set de daruri, calitati sau de handicapuri si un numar de probleme, situatii, crize prin care trebuie sa treaca. Dumnezeu il incearca pe om spre intarire, in permanenta. Diavolul il ispiteste, este ingaduit.

Viata mea este de fapt ceea ce mi-a fost dat. Si mi-o asum impreuna cu toate conditiile in care mi-a fost proiectata, cu bune si cu rele. La judecata finala nu se evalueaza cine a strans, a dezvoltat mai mult ci cat de mult si mai ales cat de bine, de frumos a putut fiecare sa isi duca viata cu trupul, mintea, sufletul ce i-au fost date.

Credinta ca avem un proiect de implinit "din pielea clientului", in anumite conditii date, da suplete si vigoare actelor simple ale vietii. Mult ti se da, mult ti se cere. Ferice de cei "saraci cu duhul" ca pe ei nu ii va judeca Dumnezeu la fel cu cei carora le-a dat inteligenta, forta, capacitate de munca.

Asumarea si urmarirea cu seriozitate si daruire a "proietului" personal scuteste de frustrari si de sentimentul de victima pe care orice om l-ar putea avea.

Avem voie la o singura incercare!


Niciun comentariu: