luni, 16 iulie 2012

Mai mult, mai putin!


*
- Uneori am impresia ca cu cat e miza mai mica cu atat e lupta mai mare!

Asta imi spunea zilele trecute Bogdan povestindu-mi despre "macelul" dintre profesorii din facultatea lui. "Copii", imaturi sentimental, lasati singuri in facultate isi scot ochii unul altuia cu cruzime.

Francezii spun ca " Mai bine este dusmanul lui Bine!".

Romanii au tradus asta prin " Omul care isi doreste "mai mult" sau "mai bine" nu se bucura de ce are!".

**
Drogurile au doua caracteristici: Dependenta si Toleranta.

Omul nu intelege ca diavolul l-a legat in patima prin doua trucuri ieftine: Dupa ce il ademeneste, intai il "leaga" ca sa nu poata scapa apoi, pe masura ce acesta dobandeste, aduna, consuma, ii induce un proces inflationist, ii devalorizeaza agoniseala lui de orice fel in asa fel incat sa aiba nevoie de mai mult.

Bani, Putere, Mancare, Alcool, Tablouri, Pantofi, Sex, Bijuterii, Haine, Titluri, Grade... mult, mult, muuult, si mai mult... si-ar da si sufletul pentru asta... .

***
In goana dupa infinitul mare, Omul ignora infinitul mic. Odata ce paranoia puterii, lacomia se instaleaza, omul este cuprins de streche si cauta sus, sus, tot mai sus.

Lipsa de imaginatie! Prin infranarea si controlul sentimentelor, simturilor, Bucuriile mici devin imense! Sufletul, Mintea, Inima se curata si incep sa perceapa nuantele fine, adierile, si atunci fiecare cuanta are energii infinite!

****
Paradiga relatiei umane trebuie reinventata! Ce-ar fi daca oamenii s-ar putea privi in ochi si si-ar putea transmite "povestile" unul altuia? Le trebuie atat de putin ca sa fie fericiti! Nu trebuie sa bea zece sticle de sampanie ca sa obtina ce pot primi dintr-un pahar de vin bun!

In goana dupa mult, mai mult, omul nu se mai minuneaza de darul vietii firesti cu imensele ei bucurii simple!

Cum spunea un profesor teolog:
- Acesta este marea confuzie generata de aglomerarea si agitatia umana, de locuirea aceasta supra-etajata, ca Omul nu mai stie cine este "Cel de sus"!



Niciun comentariu: