miercuri, 14 februarie 2018

Ce as face acum daca as avea 20 de ani?! (In speranta ca vor citi si copiii mei)
Exista trei intrebari pe care sa ti le pui si la care sa raspunzi pentru a-ti testa capacitatea de a avea o viata plina de sens ( J. Maxwel in dialog cu Jim Colins):
  • Talentul de a face un lucru: Poti fi cel mai bun din lume la ceea ce faci? Ai abilitatile si aptitudinile pentru a fi exceptional in ceea ce faci? Odata ce ti-ai descoperit talentul, munceste masiv in sensul pe care el ti-l deschide. Dezvoltarea si urmarirea talentului personal are efect de parghie pentru viata ta. Poti ajunge cea mai buna varianta a ta dezvoltandu-ti talentul tau.
  • Pasiunea: este esenta sensului in viata; combustibilul si sufletul lui. Intrebarea pe care ti-o pui este    “ - Esti pasionat de ceea ce faci?”
  • Instrumentele: Ai la dispozitie resursele necesare pentru a schimba lumea? 

***

 In viata mea de pana acum au fost doua RESURSE mari care m-au ajutat sa fac o TRANSFORMARE masiva:
   • Criza: o situatie majora de disconfort.  
1988, 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2003, 2009... pot scrie carti.

    In 2012 eram intr-un moment in care proiectele mele intrasera in fibrilatie. Isi atinsesera varsta de la care incepeau sa descreasca. Eram la aproape 10 ani de la initierea ultimului mare proeict, obosisem, mediul in care se desfasura proiectul era unul ostil. Ma simteam amenintat! Am mai luptat inca 4 ani, din inertie si pentru a produce schimbarea. 
    La inceputul lui 2016 inchisesem multe din proiectele care imi aduceau presiune. AfEram in fata cautarii unui sens major dupa un an de resetare totala. De aici a inceput transformarea.
   • O carte/ o resursa importanta de invatare
  2012 a fost si moomentul in care l-am descoprit pe Ron Jenson cu o carte simpla. Am citit-o cu pasiune, dar greu. Imi intorcea toata atentia pe dos. Muta tot focusul meu de pe exterior, pe managementul si responsabilitatea interna. DIn actor deveneam project manager pentru propria viata.
  Aici a fost "the tipping point". Am inceput sa citesc din nou, cu furie si pasiune.
  In 2016 am inceput CTI si mi-am aliniat intreaga pasiune si energie pentru transformarea oamenilor. De atunci invat neincetat si fac coaching cu persoane private sau cu echipe de oameni.
  Am si TALENTUL si am si PASIUNEA pentru asta.
  INSTRUMENTELE? RESURSELE? Ma intreb doar atat: "Cat timp mai am?" :)


***
Ce as face acum daca as avea 20 de ani din nou? 
SIMPLU: As munci ENORM pentru dezvoltarea TALENTULUI meu si in directia deschisa de el.

Ce as spune unui tinar de 20 de ani?
- Cauta-ti talentul! Fiecare are unul.
- Odata ce ti-ai descoperit talentul, munceste masiv in sensul pe care el ti-l deschide. Dezvoltarea si urmarirea talentului personal are efect de parghie pentru viata ta- te arunca in POTENTIAL si IMPLINIRE.


"Sunt prietenul care iti aminteste cum sa iti traiesti viata ca pe un dar de la Dumnezeu!"

Niciun comentariu: