vineri, 7 decembrie 2012

Sperante si regrete...



"Liderii sunt traficanti de sperante."
Napoleon Hill

Exista o piata a sperantelor si una a marilor dezamagiri.

Calitatea negustorului de vise se intrevede in numarul persoanelor care se aseaza la coada. Discipolii ingroasa randul la impartasirea viziunii lui si amplifica efectul de unda sociala.

Atunci cand amplitudinea undei de entuziasm este mare, partea ei negativa este pe masura. Cruntele dezamagiri care urmeaza marilor sperante genereaza poveste, arta, drama.

"Marfa" de calitate autentica este rara. Restul spatiului este umplut de sarlatanii care vand iluzii. Oamenii simt falsul - cel mai adesea, dar nevoia de speranta ii ingaduie in amagire.

Demagogii de astazi nu au idei. Nu vand nici sperante, nici iluzii, nici nu lasa in urma mari dezamagiri. Ei doar isi tranzactioneaza intre ei "mici electorali" facuti din creiere ametite si prajite pe televizor.

Happy noua decembrie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mugurele - parca ai uitat de "Scoala Caritas" - acel experiment "de dat sperantze pentru mai bine" - aplicat la milioane de compatriotzi" ! ... Experimentatorii au ramas de atunci cu ideea fixa ca' pot face orice, {- deci multzimea {scenariu} este cu vietzi infinite - iar ei - ar fii nemuritori} .... hm ... deci "calcam inca o data pe cadavrele ideologiei la anul? sau nu? - asta' - ca sa fim suficient de haotici! (Lucian Morar)