luni, 16 ianuarie 2017

CINE VREA SA ASCULTE O POVESTE BANALA?




Daca vrei sa scrii o poveste extraordinara trebuie inainte sa ai o viata plina de sens!

Sunt convins de asta!

Oamenii isi scot la inaintare povestile. Cele mai multe sunt triste, negative, repetitive, artificiale. Nu au de unde sa isi traga seva. Vietile banale, neasumate, fara risc si entuziasm nu pot genera povesti electrizante.

Exista arta, multa, care vine din frustrare. La varsta mea aleg sa nu citesc teatrul absurdului si imi asum raspunderea de a nu-mi placea Picasso.

Oamenii se aduna natural in jurul povestilor vii, in care personajele lor sunt acolo constient, cresc, se ridica, esueaza, se deschid, invata, isi asuma responsabilitati, au impact asupra celorlalti, sunt generosi, isi recunosc slabiciunile, isi asuma vulnerabilitati, sunt integri, sunt tenace si puternici, sunt asumati, au vise, pasiuni, muncesc 20 de ore pentru visul lor, nu renunta in fata a 100 de refuzuri, se sacrifica pentru un ideal, pentru cineva apropiat, pentru ceilalti, si-au parasit jobul pentru o calatorie in jurul lumii, au adoptat un copil, pe al doilea copil, 2000 de copii ca Parintele Tanase, se suie pe K1, aleraga maratonul la Polul nord, raman fara oxigen in ascensiunea pe Everest, se intorc a doua oara si nu reusesc, se intorc a treia oara, a patra oara..., oamenii care strang bani, singuri, sa faca un spital, care fac o scoala, schimba un destin, salveaza un suflet.

Spuneti-mi, de ce as mai vrea sa ascult pe cineva cum l-a suparat o colega care isi lasa umbrela deschisa, si cum nu i se recunosc meritele, si care striga ca sa ii aresteze pe toti cei care sunt de vina pentru nefericirea lui, pe cineva care se plictiseste si este deprimat fara motiv, care are o problema cu partenerul ... si atat, care s-a hotarat sa nu mai fie fraier, care le arata el la toti, care spune ca asa suntem noi, romanii, care...

Il ascult doar pentru ca nu ii este indiferent cum i se termina povestea, pentru ca a hotarat sa intre la loc drept personajul principal al vietii lui, pentru ca vrea sa isi schimbe povestea, vrea sa introduca viata, pasiune si sens in ea.

Si stiu ca, uneori, nu poate face asta singur.


Niciun comentariu: