sâmbătă, 17 martie 2012

Trend setter



Scenaristii americani pregatesc generatiile viitoare de scenarii de film. Se studiaza trendurile in randul copiilor cu ani buni inainte. Fac studii, concursuri de povesti create de copii, se ancoreaza profund in tendintele, gusturile, nevoile lor. Vor secvente mici si intense? Asta le dam! Filmele pentru viitorii adulti vor avea scenarii pregatite pentru tendintele care se intrevad inca de acum.

Ma gandeam cum se poate induce un trend. Prin mesaje repetate pe canale media si cu vectori de imagine importanti. Justin Bieber, Hana Montana, trend setteri pentru o generatie intreaga de imaculati. Vorbeam cu copii mei despre holograma Miku Hatsune care umple stadioanele in Japonia.
- Ce prostie! mi-au zis.
Pentru Dumitra, mai mica, sunt desene... e interesant... ar merge la concert!

Am vorbit in fata a 100 de copii. I-am observat inainte, in timp ce asteptau, cum sunt, cum reactioneaza la stimuli. Un organism colectiv. Incepea un cantec in difuzoare si instantaneu se "conectau" cu totii si cantau si ei. Erau ca o anemona... VIE. Imbracati in trend, aceleasi gusturi, aceleasi preocupari... Profesorii lor erau din alta paradigma sociala.

Trendul social are nevoie de timp. Numai ca, daca bunaoara era nevoie de timp istoric, performantele comunicarii in masa au facut ca acest timp sa fie acum unul real, mult mai scurt, poate zile, saptamani...



2 comentarii:

Anonim spunea...

... pentru copii - basmele sunt interesante! ... (mai mult) exista o zicatoare despre omul cu "Copii Multzi" - Intinereste Când â-i are aproape" .. (L.M.)

Alin Stefanescu spunea...

Related story: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2192748/Almost-famous-Student-hires-bodyguards-paparazzi-entourage-pranks-New-York-believing-world-famous-celebrity.html