vineri, 15 iulie 2011

Despre calitatea timpului personal!

Atentia omului este o resursa importanta asupra careia se desfasoara un asediu continuu!

- Hei! Hei! Uita-te la mine! Uita-te in ochii mei! Asaa...Acum niste ani citeam intr-un Le Monde despre un director la TF1 care socase lumea franceza spunand ca: " Ceea ce vindem noi companiilor este timp de creier uman disponibil!"

Practic, ceea ce fac televiziunile comerciale este sa elibereze creierul uman pentru a face loc mesajelor de tip comercial. Sau politic. Cum? Prin divertisment, can-can-uri, sex, violenta, lucruri care capteaza si muta atentia de la preocuparile sau grijile cotidiene.

Am "scos" televizorul de aproape 10 ani!Lupta care se da asupra creierului meu este acum la baioneta, om la om, idee la idee!

Am vazut barbati ajunsi un apendice al creierului femeii, sub control total, care incuviinteaza, gandesc, exprima mut, tot ceea ce seteaza creierul femeii de langa ei! Sunt dominati mental pana la anihilare de catre partenerele de viata si ajung in final sa nu mai aibe timp de creier propriu disponibil decat pentru placeri ieftine! 

Functioneaza aici principiul minimei rezistente. Sta in firea umana, in principiul feminin!Se fac studii importante asupra bugetului de timp, de "atentie" umana. 

Calitatea timpului personal si a atentiei distribuite depinde de calitatea mediului, a persoanelor care ne inconjoara, a interlocutorilor, a preocuparilor, subiectelor si ideilor care ne "ocupa"!

Atunci cand, la o evaluare, bilantul este profund negativ, intra in functie "regula celor doi pasi": pleaca, schimba!

Altfel, cand legaturile devin prea puternice, oamenii cedeaza, abandoneaza, se complac! 

Calitatea vietii mele depinde de calitatea oamenilor cu care intru in relatie, a "legaturilor" sociale, afective, de idei pe care le am. 

Incerc asadar sa ma inconjur de oameni frumosi, vii si cu credinta in Dumnezeu!Niciun comentariu: