joi, 21 iulie 2011

Despre aniversare/comemorare!

M-a intrebat Maria, fiica mea cea mare, ce ma leaga asa mult de Marius?

- Este un om care ... stii... e foarte corect, de fapt, ajuta oameni... .

M-am gandit ce il face special si ce face deosebit tipul de atentie pe care i-o acord:
- Este un om in care am incredere, care are incredere in mine si de care sunt convins ca ar sari la nevoie! Este omul care ofera fara sa ceara ceva in schimb! Nu imi permit sa il dezamagesc!Ieri a fost ziua Sfantului Ilie, in 20 ale fiecarui iulie.

In seara zilei dinainte i-am citit acatistul in fata icoanei din camera mea. Este cel dintai protector al meu pentru ca in ziua lui m-am nascut. De acum va fi si ziua in care a fost ingropat Parintele Arsenie Papcioc.

Protectia Sfantului este neconditionata, la fel cu a familiei in care m-am nascut.Ce imi face mie viata bogata sunt oamenii pe care am reusit sa ii am alaturi neconditionat.

Cei care pot pot face lucruri fara sa astepte ceva in schimb, care au atasament neconditionat, cei carora, la randul meu, le-am dat fara sa astept plata, cei care imi multumesc si le multumesc fara cuvinte, cei pe care i-am iertat sau m-au iertat cand am gresit, cei pentru care ma rog si se roaga pentru mine, cu care sunt impreuna chiar si atunci cand nu suntem aproape, cei cu care sunt alaturi in bucurie si in durere, cei carora le-am botezat sau aniversat copii dar si cei pentru ai caror copii m-am rugat la capul patului din spital sau la mormant.Am alaturi prieteni, fini, veri, copii, colegi, apropiati, oameni pentru care ma rog la Dumnezeu sa pot sa le daruiesc, sa impartasesc, sa ma bucur si sa ma rog cu ei toata viata.

Aceasta este constructia mea, cu oameni, n-as schimba-o pe nimic! Sunt oamenii cu care am nadejdea sa ma vad si dupa trecerea anilor vremelnici.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Parintele Arsenie Papacioc a fost inmormantat pe 21 iulie.Pentru Ortodoxie vor ramane doar doua evenimente pe data de 20 iulie...

m spunea...

Am inteles apropoul. Cu iertare!

daniela clipa spunea...

La multi ani ,sanatate multa si putere pt dvs si cei ce va sunt alaturi cu fapta si cu gindul!!!

Maria Vasiliu spunea...

Sunteti extraordinar Dnul Mugurel!

Va pup