marți, 3 aprilie 2012

Generatia fara proiect

Am intalnit tineri elevi din toata tara. Reprezentativi.
Doua concluzii:
1. Nu au curaj sa gandeasca direct si sincer. Se mint, se inseala, stiu doar lucruri aproximative si nu vor sa isi puna intrebarile adevarate legate de viata lor si sa isi dea raspunsuri esentiale. Desi in esenta lor sunt "frumosi", inteligenti, creativi, imaginea lor publica, este falsa. Traiesc in doua realitati, ce spun si ce gandesc.
2. Nu au proiect personal. Pentru multi, pe vremuri, admiterea la facultate era un obiectiv clar care ii ocupa major. Acum nu mai este asa.
- Dumneavoastra ne intrebati ce vom munci peste cinci ani si noi abia stim in ce oras vrem sa mergem la facultate...
Trist!


Un comentariu:

Anonim spunea...

dau un exemplu ... de idee "extrema" asupra proiectelor -zidaria -... este o munca grea, edificatoare... - chiar ma gandeam ca la una din intalnirile din TM, eu eram dupa o noapte de chef ... tu aratai a constructor(poate l'ai intalnit pe Mihaies inainte-care a tras un resort in tine )- foarte nervos ai simulat o "falsa intrunire invinovatitoare si cu participarea lui flobby"!?... dar atunci a reiesit Re-velatia draga prietene .. confirmarea ca esti ... o "fiintza nevinovata la urma urmei" cu planuri si aspiratii care nu necesitau oprelisti...(L.M.)