vineri, 4 noiembrie 2011

Crize suprapuse!

1. L ma asculta vorbind despre jocul lui Papandreou in Grecia, despre "indignarea' pe care K o transmite de la Bruxelles si bancurile aferente:

" - Care sunt cele mai bune bancuri europene?
   - Statisticile guvernului grec!"


" Unul din marile avantaje ale crizei din grecia este ca astazi poti angaja foarte usor cu 500 EURO un grec sa faca ceea ce tu nu poti face din lipsa de timp:
Sa se trezeasca la ora 10, 
Sa ia masa de la 12 la 14 timp in care sa bea 1 litru de vin
Sa isi faca siesta pana la 16.00
Sa ia cina la 19.00 cu alti doi litri de vin...
... lucruri pe care in mod normal nu ti le permiti din lipsa de timp, le poate face un grec pentru tine cu numai 500 de EURO!"



Ea imi raspunde ca parintele Paisie Aghioritul anunta de acum cativa ani ca Grecia va intra intr-un "razboi" in care vor fi implicate toate tarile mari... . Imi amintesc si ma trec fiorii.


2. Acum doua saptamani vorbeam cu M despre studiul Vaticanului privind necesitatea infiintarii unui guvern mondial. Imi spune ca lucrurile nu stau chiar asa si ca si la vatican sunt si curente socialiste si curente de dreapta... relativisme... dar ii simt ingrijorarea.




3. Imi aduc aminte de acum un an cand R era ingrijorat de politicile de urmarire a populatiei cu buletine cu tehnologie RFID, cu sistemul de acces prin amprentare pe care il au armenii la granita si de faptul ca acum 10 ani cand asista la conferintele ASCOR privind controlul populatiei toate astea i se pareau foarte indepartate.
Acum cateva saptamani M imi spune cum in consiliul scolii ea impreuna cu profesorii francezi au reusit sa opreasca implementarea unui sistem de acces controlat prin amprentare. Parintii delegati si ceilalti reprezentanti ai elevilor gaseau sistemul foarte "safe" respectiv "cool".
Nu mi se mai pare distractiv.




- Dumnezeu nu suspenda legile fizicii, spune parintele!
- Nu suspenda nici legile sociale sau economice...
Ioanid, "prieten" cu Hayek, imi spunea ca totul vine firesc intr-o succesiune de cicluri economice, Mugur spunea ca amploarea vine din suprapunerea pe o succesiune de cicluri mari...

Eu spun ca da, poate, ... dar nu sunt cam multe coincidente?






Niciun comentariu: